ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΑΝΤΖΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ


Διεύθυνση: Καρτεράδος

Τηλέφωνο: 22860 30347

Αισθητική Οδοντιατρική

yp aisth 1Στο πλαίσιο της σύγχρονης οδοντιατρικής, και έχοντας λύσει το λειτουργικό πρόβλημα των δοντιών με αρκετά μεγάλη επιτυχία, προσανατολιζόμαστε πλέον και στην αισθητική οδοντιατρική. Είναι ο κλάδος εκείνος όπου ο οδοντίατρος παρεμβαίνει ώστε να επιτύχει την βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών και του χαμόγελου του ασθενούς.  

 

  Λεύκανση

  

yp aisth 2Είναι η διαδικασία κατά την οποία με ασφαλή, ανώδυνο και οικονομικό τρόπο λευκαίνονται τα δόντια προκειμένου να βελτιωθεί η αισθητική του χαμόγελου. Η μέθοδος που προτείνεται

είναι η σταδιακή λεύκανση στο ιατρείο ή στο σπίτι, με τα ασφαλέστερα πάντα λευκαντικά υλικά και με τη διαρκή παρακολούθηση του οδοντιάτρου. Η μέθοδος στο ιατρείο περιλαμβάνει 2 ή 3 ραντεβού στη διάρκεια των οποίων τοποθετούνται στα δόντια λευκαντικά ούτως ώστε να υπάρξει ένα γρήγορο αλλά σταδιακό αποτέλεσμα. Η μέθοδος στο σπίτι διαρκεί περίπου 7 με 10 μέρες κατά τις οποίες τοποθετούνται λευκαντικά σε ειδικούς νάρθηκες και φοριούνται για 6 ώρες την ημέρα. Η δεύτερη μέθοδος είναι πιο σταδιακή και συστήνεται για δόντια με ευαισθησία. 

  

yp aisth 3Όψεις ρητίνης

Πρόκειται για «φλούδες από ρητίνη» με τις οποίες υπάρχει η δυνατότητα να πετύχουμε ένα υγιές και όμορφο χαμόγελο, στο χρώμα που εμείς επιθυμούμε. Για τα τοποθετηθούν οι όψεις ρητίνης απαιτείται ελάχιστο ή καθόλου τρόχισμα των προστομιακών (μπροστινών) επιφανειών των δοντιών, και τοποθέτηση ενός λεπτού στρώματος από ρητίνη, με το οποίο μπορούμε να αλλάξουμε το χρώμα, το σχήμα, το μέγεθος και, υπό προϋποθέσεις, την κλίση των δοντιών. 

   

 Όψεις πορσελάνης

Με τις όψεις πορσελάνης μπορούμε να αλλάξουμε το χρώμα, το σχήμα, το μέγεθος και, υπό προϋποθέσεις, την κλίση των δοντιών. Τροχίζοντας ελάχιστα ή σχεδόν καθόλου τα δόντια, τοποθετούμε πολύ λεπτές «φλούδες πορσελάνης» πάνω στα δόντια προσφέροντας ένα εντυπωσιακό και φωτεινό χαμόγελο.

Πλεονεκτήματα των όψεων πορσελάνης έναντι των όψεων ρητίνης είναι τα εξής : 

  1. yp aisth 4Οι όψεις ρητίνης, όπως όλες οι ρητίνες, σταδιακά σκουραίνουν και ίσως μετά από κάποια χρόνια χρειαστούν αντικατάσταση, σε αντίθεση με τις όψεις πορσελάνης που παραμένουν αναλλοίωτες στην πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, ο χρόνος αυτός είναι αρκετά μεγάλος, ενώ στην περίπτωση των όψεων όλων των μπροστινών δοντιών αυτό δεν θα είναι αισθητό σύντομα, λόγο ομοιομορφίας.
  2. Οι όψεις ρητίνης μπορεί να υποστούν ευκολότερα θραύση ή μικροφθορές στο πέρασμα του χρόνου σε σχέση με τις όψεις πορσελάνης που συνδέονται με το δόντι με πολύ ισχυρό χημικό δεσμό. Ωστόσο, οι ρητίνες είναι υλικά που επισκευάζονται γρήγορα.